Domain tarikan dan pengoptimuman sejagat - Abu Hassan, Malik (1986)
Satu kaedah untuk menyelesaikan masalah pengoptimuman sejagat dengan menggunakan domain tarikan bagi keseimbangan stabil ditunjukkan. Beberapa masalah bagi fungsi pembolehubah tunggal dan fungsi dua pembolehubah diselesaikan untuk mengilustrasikan teknik ini.