Beginilah Muslim berniaga: meraih keuntungan beserta keberkatan - Yahaya, Mohammad Zaini; Othman, Mohd Sukki (Telaga Biru, 2015)
Islam membawa rahmat ke sekalian alam. Setiap hukum dan peraturan dalam Islam adalah untuk menjamin kesejahteraan kehidupan duniawi dan ukhrawi. Inilah pengasa setiap Muslim yang beriman dan bertakwa. Tindak-tanduk setiap Muslim mesti berasaskan prinsip ini walaupun dalam kegiatan mencari nafkah, antaranya perniagaan. Beginilah Muslim Berniaga mengetengahkan aspek etika berniaga dalam Islam. Apa yang difahami dengan etika? Berapa ramaikah usahawan yang mementingkan etika dalam aktiviti perniagaan mereka? Berapa ramaikah pula usahawan yang tidak menyedari urusan perniagaan mereka menyalahi etika dalam Islam? Atas kepentingan inilah, buku ini mempunyai signifikannya tersendiri untuk dimiliki oleh pembaca terutamanya yang berkicimpung dalam dunia perniagaan.