Kumpulan puisi: Kudus Kesturi - Othman, Shamsudin (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2015)
Kumpulan Puisi: Kudus Kesturi menghimpunkan 45 buah puisi pengucapan hati nurani yang lahir daripada fitrah diri penulis sebagai manusia dan atas rasa tanggungjawab amar makruf nahi mungkar. Rangkuman luahan yang dilahirkan tercatat dalam kesedaran pengabdian dirinya melalui keindahan kata-kata yang dapat kita tatap. Puisi-puisi yang terhimpun dalam buku ini adalah suara manusiawi yang terkesan daripada juzuk rasa insaniah seorang hamba terhadap semua kebesaran ciptaan Tuhan.