Guna komputer bantu petani - Harian Metro, (2009)
Satu revolusi pertanian baru bakal berlaku di negara ini apabila Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Fakulti Kejuruteraannya memperkenalkan Sistem Sokongan Keputusan Spatial (SDSS) yang mampu memajukan bidang perladangan persis padi berkenaan secara drastik.