UPM ungguli anugerah MAKUM - Berita Harian (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) mengungguli Majlis Kebudayaan Universiti-Universiti Malaysia (MAKUM) apabila memenangi Anugerah Gong Kencana Emas iaitu hadiah paling tinggi khusus untuk institusi pengajian tinggi awam (IPTA).