Bahan bantu; VPD-07 duhasilkan penyelidik UPM generasi baru pemangkin bersaiz nano - Berita Harian, Basir Zahrom (2009)
Dalam industri petrokimia, mungkin memainkan peranan berlakunya tindak balas kimia khususnya untuk meningkatkan kecekapan pengeluaran tanpa mempengaruhi produk yang dikehendaki.