Pengambilan IPTA 2009: Minta nasihat dan buat pilihan tepat - Utusan Malaysia , (2009)
Permohonan kemasukan ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA) bagi Program Pengajian Lepasan Sijil Pelajaran malaysia (SPM)/Setaraf dan Sijil tinggi Pelajaran Malaysia (STPM)/Setaraf Sesi Akadik 2009/2010 kini bermula.