Lulusan universiti bertambah - Utusan Malaysia, Faizah Izzani Zakaria (2009)
Sebanyak 38 peratus rakyat Malaysia yang berumur 17 hingga 23 tahun berjaya memperoleh pendidikan tinggi berbanding hanya lima peratus kira-kira 20 tahun lalu.