UPM tawar 5,500 tempat diploma, ijazah - Berita Harian, (2008)
Kira-kira 5,500 tempat ditawarkan kepada lulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan martikulasi untuk mengikuti program diploma dan ijazah pertama di Universiti Putra Malaysia (UPM) bagi sesi 2008/2009, Julai depan.