Sikap sambil lewa boleh mendorong siswa menciplak - Berita Harian, (2009)
Pelajar institusi pengajian tinggi perlu mempunyai hala tuju dan prinsip teguh bagi menyahut cabaran alam kampus yang tidak terlepas daripada lambakan tugasan serta pelbagai komitmen lain.