ASWARA dakwa juri tak adil - Berita Harian, Nurulhisham Andul Latiff (2009)
Akademi Seni Budaya dan warisan Kebangsaan (Aswara) mengambil keputusan untuk memulaukan Festival Filem dan Video Pelajar Malaysia (FFVPM) pada masa akan datang selagi penjurian yang didakwa tidak adil berlaku pada penganjuran festival terbabit.