Shahputra tawar program sains kesihatan : Permintaan tenaga pakar dalam bidang berkatan teknologi perubatan semakin meningkat. - Berita Harian, Ainal Marhaton Abd Ghani (2009)
KOLEJ Shahputra menawarkan program Sains Kesihatan berdasarkan perkembangan pusat teknologi perubatan, pertambahan hospital kerajaan dan swasta, berikutan permintaan pakar bidang berkaitan semakin meningkat.