Pertemuan pakar bahasa dunia - Utusan Malaysia, (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menganjurkan persidangan Antarabangsa Bahasa, Kesusasteraan dan Kebudayaan (MICOLLAC) untuk bertukar maklumat antara pendidik dan perancang bahasa tempatan dan antarabangsa.