UPM kini temui kaedah terkini mengesan Kanser - Utusan Malaysia, (2009)
Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menemui kaedah terbaru mengesan kanser lebih awal menggunakan pengimejan nuklear.