Memperkukuh industri Kenaf - Harian Metro, (2009)
Industri kenaf di negara ini dijangka dapat diperkukuhkan menerusi kerjasama antara Universiti Putra Malaysia (UPM), Common Funds for Comodities (CFC), Institute of Jute Group (IJSG) dan Pertubuhan Pembangunan Industri Bangsa-bangsa Bersatu (Unido) untuk melaksanakan projek meningkatkan kecekapan dan pengeluaran kenaf di kalangan petani berskala kecil.