UPM temui kaedah kesan kanser peringkat awal - Berita Harian, Nor Azma Laila (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menemui kaedah yang pertama di dunia bagi mengesan sel kanser peringkat awal menggunakan pengimejan nuklear yang dikenali Pengkolimat Jaringan Wayar.