UPM terima dana selidik Kenaf - Utusan Malaysia (2009)
Tiga Institut penyelidikan termasuk Institut Perhutanan Tropika dan Produk hutan (INTROP), Universiti Putra Malaysia (UPM) menerima dana berjumlah RM11.5 juta daripada Dana Bersama Komoditi (CFC) untuk melaksanakan kajian bagi meningkatkan produktiviti kenaf.