Jaminan kualiti - MQA bertanggungjawab memantau mutu - Berita Harian , Khairina Yasin (2009)
Kepentingan jaminan kualiti sesuatu program pengajian ditawarkan institusi pengajian tinggi (IPT) di negara ini wajar diberi penekanan bagi memastikan keupayaan dalam usaha menjadikan Malaysia sebagai hab pendidikan serantau.