Pelajar UPM anjur pameran perkasa seni Batik Canting - Berita Harian, Khairina Yasin (2009)
Menyokong usaha murni dalam mengembalikan kegemilangan industri batik tempatan, Pusat KEbudayaan dan Kesenian Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Universiti Putra Malaysia (UPM) menganjurkan Pameran batik Canting, baru-baru ini.