Pelajar universiti lengkapkan diri dengan kemahiran insaniah - Utusan Malaysia, (2009)
graduan universiti merupakan antara golongan utama yang akan menerima impak negatif kesan daripada krisis ekonomi global. Dalam memperoleh CGPA 4.0 belum tentu menjanjikan peluang pekerjaan terbentang luas di depan mata.