Saintis UPM Hasil Produk Atasi Penyakit Alzheimer dan Kardiovaskular - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 28 Januari – Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan produk Fraksi Kaya Timoquinon atau Thymoquinone Rich Fraction (TQRF) yang bertindak sebagai ejen membantu rawatan penyakit Alzheimer dan berkaitan kardiovaskular.