Universiti Tokyo, UPM tingkat kerjasama - Utusan Malaysia, (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) hari ini menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Ocean Research Institute (ORI), Universiti Tokyo bagi menjalankan penyelidikan dalam bidang sains dan teknologi.