Sarjit dilantik Felo Adjung IPPBM, Ahli IIM - Utusan Malaysia, (2009)
SERDANG. Aktivis sosial dan Pensyarah Kanan Fakulti Ekologi Manusia, Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr. Sarjit Singh Darshan Singh Gill dilantik sebagai Felo Adjung di Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia dan ahli Institut Integriti Malaysia (IIM) baru-baru ini.