Dr. Sarjit dilantik jadi Felo Adjung IPPBM - Harian Metro, (2009)
AKTIVIS sosial dan Pensyarah Kanan Fakulti Ekologi Manusia, Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr Sarjit Singh Darshan Singh Gill dilantik Felo Adjung di Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IPPBM) dan Ahli Institut Intergriti Malaysia (IIM) baru-baru ini.