Pameran Facon bantu pelajar pilih kursus, IPT - Berita Harian, Rosniza Mohd Taha (2009)
BERIKUTAN perluasan akses pendidikan tinggi, jumlah kemasukan pelajar nerusia 17 hingga 23 tahun melanjutkan pengajian di kolej dan universiti dijangka meningkat daripada 38 peratus ketika ini kepada 50 peratus pada 2020 iaitu setara kadar minimum enrolmen pengajian tinggi negara maju.