Vanila jana pendapatan lumayan - Harian Metro, (2009)
Penanaman vanila kini semakin berkembang dan disasarkan Malaysia bakal menjadi antara pengeluar vanila terbilang menjelang 2011 selepas Madagascar dan Indonesia yang ketika ini menajadi pengeluar terbesar vanila, masing-masing menguasai 65 peratus dan 20 peratus pengeluaran dunia.