UPM dapat anugerah universiti penyelidikan terbaik - Mingguan Malaysia, Bernama (2008)
Kecemerlangan Universiti Putra Malaysia (UPM) dalam menjalankan penyelidikan dan pendidikan mendapat pengiktirafan sebagai universiti penyelidikan terbaik daripada sebuah majalah perniagaan dan teknologi berprestij.