UPM Tubuh Pasukan Palapes Tentera Laut - Berita Harian, (2004)
Universiti Putra Malaysia (UPM) akan menubuhkan Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (Palapes) Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mulai sesi pengajian 2004/2005, kata Naib Canselornya, Prof Datuk Dr Mohd Zahadie Bardaie.