Program pintar - Berita Harian, Norliza Abdullah (2009)
The University of Shiffeld (TUOS), United Kingdom, memilih Universiti Putra Malaysia (UPM) sebagai rakan pintar memperkenalkan program ijazah doktor falsafah (PhD) yang membolehkan graduan menikmati pengiktirafan kedua-dua institusi pengajian tinggi berkenaan.