UPM guna jalur lebar dalam program PJJ - Berita Harian, Mona Ahmad (2009)
Pesidangan video secara bersemuka dan berinteraksi dengan pensyarah menggunakan kaedah menggunakan jalur lebar tanpa perlu ke kampus induk, menjadikan pengajian pelajar yang mengikuti program Pendidikan Jarak Jauh (PJJ) Universiti Putra Malaysia (UPM) seperti belajar dalam kampus secara sepenuh masa.