Perubatan Veterinar - Berita Harian (2009)
Perubatan veterinar adalah bidang rawatan berkaitan semua jenis haiwan yang dibahagikan kepada beberapa kategori antaranya avian iaitu spesies keluarga burung, haiwan kesayangan (termasuk eksotik) bersaiz besar dan liar.