UPM menang Gong Kencana Emas Makum - Utusan Malaysia, (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) memenangi Anugerah Gong Kencan Emas Majlis Kebudayaan Universiti-Universiti Malaysia (Makum) berikutan kecemerlangannya dalam pelbagai pertandingan anjuran majlis itu sepanjang tahun 2007 dan 2008.