Peraturan kerja separuh masa dijangka diguna pakai - Utusan Malaysia (2009)
Kementerian Sumber Manusia menjangkakan peraturan kerja sambilan atau Kerja Separa Masa untuk kakitangan awam dan swasta yang bekerja selepas waktu kerja biasa dapat dilaksanakan pada bulan depan.