Bangsa Melayu dan herba - Berita Harian, Tuan NUr Suhaila Raja Muhamad (2009)
Masyarakat Melayu Silam terkenal dengan kecenderungan pengambilan herba baik sebagai sumber makanan dalam masakan atau ulaman-ulaman di samping sesetengah digunakan bagi mengubati penyakit.