Pasteur elektrik - Penyelidik UPM cipta mesin memanaskan makanan mesra alam, jimat kos bahan bakar - Berita Harian, Rosniza Mohd Taha (2009)
Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) mencipta mesin memanaskan makanan - Pempastur Ohmik - yang mesra alam, sekali gus memanfaatkan tenaga elektrik tanpa menggunakan dendang wap yang memerlukan bahan bakar.