Dugaan selepas bersara - Berita Harian, Nor Affizar Ibrahim (2009)
Bicara veria dan senda gurau tidak lekang antara mereka berdua. Bersulam cerita, sesekali kedengaran deraian ketawa pasangan suami isteri itu lalu memecahkan kesunyian rumah banglo berkenaan. Begitulah yang dapat digambarkan kerukuran dan keharmonian hidup dilalui mantan Ketua Pengarah Muzium Negaram Datuk Dr Adi Taha, 58, bersama isterinya, Datin Wan Aminah Wan Yusof, selepas bersara setahun lalu.