Cabaran Kem Pendidikan Alam Semula Jadi 2009 bermula - Berita Harian, Khairina Yasin (2009)
Fakulti Perhutanan, Universiti Putra Malaysia (UPM) meneruskan pengajuran Kem Pendidikan Alam Semula Jadi (Kempas) 2009 dengan sasaran penyertaan 3,000 pelajar sekolah menengah bagi peringkat awal pemilihan peserta kem itu yang berlangsung serentak hari ini di sekolah terpilih seluruh negara.