UPM tingkat kerjasama IPTA-IPTS - Utusan Malaysia, (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menandatangi memorandum perjanjian (MoA) dengan enam institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) dalam usaha meluaskan lagi peluang pendidikan di negara ini.