UPM berjaya komersialkan kit kesan DNA babi ke peringkat global - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
KUALA LUMPUR – Institut Penyelidikan Makanan Halal (IPPH), Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mengkomersialkan HaFYS Porcine DNA Detection Assay iaitu sistem bagi mengesan DNA babi, ke pasaran global.