Inspem UPM Pelbagaikan Kegiatan - Berita Harian, (2008)
Pelbagai kerjasama diwujudkan Institut Penyeidikan MAlaysia (Inspem) Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan institusi penyelidikan luar negara bagi merancakkan usaha institusi pengajian tinggi awam itu mencapai status universiti bertaraf dunia.