Usahasama Penyelidikan, Pembangunan Biomas - Utusan Malaysia (2008)
Institut Kebangsaan Industri Sains dan Teknologi Termaju (AIST) dan Institut Teknologi Kyushu (KIT) dari Jepun menjalin usahasama penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam bidang biomas dengan Universiti Putra Malaysia (UPM).