Maktab Perguruan, IPTA Jalin Kerjasama Lahir Guru Tesl - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2004)
Kementerian Pelajaran melalui Bahagian Pendidikan Guru (BPG) terus berusaha melahirkan lebih ramai guru siswazah berkepakaran dalam bidang Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (Tesl) di sekolah rendah dan menengah melalui pelaksanaan program praperkhidmatan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (B.Ed) dengan kerjasama institusi pengajian tinggi awam (IPTA) dan universiti luar negara.