UPM berusaha lahirkan graduan serba boleh - Berita Harian, (2003)
KEWUJUDAN segolongan graduan universiti yang gagal mendapatkan pekerjaan disebabkan tidak mempunyai ciri pekerja yang diharapkan majikan memberi kesan tidak baik kepada masalah pengangguran dikalangan siswazah.