Penyelidikan Biofuel Dari Bahan Buangan - Utusan Malaysia, Nazrul Azim Sharuddin (2008)
Proses janakuasa menggunakan bahan api seperti petroleum dan gas asli sememangnya telah dilaksanakan secara meluas di seluruh dunia.