UPM-Politecnico di Torino lancar MICEMS tingkat aktiviti pengantarabangsaan - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 10 Mac – Institut Penyelidikan Matematik (INSPEM), Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan kerjasama Politecnico di Torino, Itali melancarkan Malaysia-Italy Centre of Excellence for Mathematical Sciences (MICEMS) bagi meningkatkan aktiviti pengantarabangsaan serta kepakaran sains dan matematik di institusi penyelidikan.