Sabit elektrik e-cutter boleh tuai kelapa sawit setinggi 30 kaki - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG, 15 Feb - Penuaian kelapa sawit akan dapat dilakukan dengan lebih mudah dan cepat, melalui inovasi sabit elektrik yang dibangunkan hasil penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB).