Sains, teknologi Diperkasa - Produk kreatif, inovatif boleh dipasarkan pada peringkat global - Berita Harian, Saufi Hamzah (2008)
Kementerian Pengajian Tinggi akan terus memperkasakan bidang sains dan teknologi di institusilatihan bagi melahirkan saintis, teknokrat dan jurutera yang dapat menyumbang kepada tamadun saintifik dan teknologi masa depan.