UPM kembali fokus pertanian - Berita Harian, (2004)
Universiti Putra Malaysia (UPM) akan memberi keutamaan menawarkan semula program pengajian dalam jurusan pertanian sejajar langkah kerajaan memberi penekanan terhadap sektor itu bagi menjana pendapatan serta memacu ekonomi masyarakat Melayu di luar bandar.