Dua Saintis Beri Sinar Kepada Pesakit Leukemia - Berita Harian, Sazarina Shahrim (2004)
Langkah Majlis Kanser Nasional (Makna) menyediakan Anugerah Pendidikan Kanser berjaya merancakkan penyelidikan baru dalam usaha mencari penyembuh penyakit kanser. Dua penyelidik muda dari institusi pengajian tinggi tempatan yang memperoleh tahun kini meneruskan penyelidikan yang mempunyai potensi sebagai rawatan kanser pada masa depan. Kedua-dua mereka, Pensyarah Perubatan Antarabangsa (IMU), Dr Vishna Devi V Nadarajah serta penyelidik dan tutor imunologi, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (UPM), Dr Maha Abdullah @ Maha-Lakswmi-Pon menumpukan kepada kajian terhadap satu daripada penyakit barah yang paling tinggi dihidapi rakyat negara ini iaitu leukemia.