2 Calon Angkasawan Lawat UPM - Berita Harian, (2007)
Dua calon angkasawan, Kapten Dr Faiz Khaled dan Dr Sheikh Muxzaphar Shukor (kanan) tekun mendengar penerangan Timbalan Dekan (Penyelidikan dan Pengajian Siswazah), Fakulti Bioteknologi dan Sains Biomolekul Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof Dr Raja Noor Zaliha Raja Abdul Rahman mengenai proses penghabluran protein pada lawaan di UPM semalam. Sejumlah 56 peralatan seperti itu akan dibawa ke Stesen Ankasa Antarabangsa (ISS) oleh seorang daripada mereka bagi menjayakan penyelidikan sains hayat untuk Program Angkasawan Negara. Penyelidikan yang dilakukan saintis UKM, Universiti Malaya (UM), UPM dan Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu membabitkan sel, bakteria serta penghabluran protein di angkasa.